Zöldmánia

Újra itt az ingyenes LED-csereprogram

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult a kisvárdaiaknak az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése jóvoltából.

A parlament 2020-ban fogadott el egy olyan törvényt, amely az energiakereskedelemmel foglalkozó cégek számára előír egy olyan kötelezettséget, amely a forgalommal arányosan egyfajta társadalmi hasznosságot is kimutató, a lakosság számára fontos jótékonysági akciót is képes kezelni.

Ennek a törvénynek a hatása alapján állapodott meg a kisvárdai önkormányzat a CYEB-el abban, hogy a településen is LED-csereprogramot indít. Az országban már vannak olyan települések, ahol ez a program elindult és nagy népszerűségnek örvendett. A program hatása a környezetvédelem mellett az, hogy hozzájárul a kisvárdai háztartások villamosenergia-költségének csökkentéséhez.

A program feltétele a kisvárdai lakcím, valamint egy regisztrációs folyamat, a háztartások pedig az energiafogyasztásuk függvényében juthatnak ingyen LED-izzókhoz. Az, hogy egy-egy háztartás hány izzóra jogosult, azt a MEKH által jóváhagyott algoritmus alapján számolják majd ki.

A regisztrációs időszak a kisvárdai háztartások részére: 2023. március 1–31. A regisztráció során a www.ledcsere.hu oldalon meg kell adni a személyes adatokat (lakcímkártya, személyi igazolvány), valamint fel kell tölteni egy lakcímre szóló villanyszámlát – írta a kisvarda.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK