Zöldmánia

Napelemes hajók jönnek a Balatonra

Különleges, a nemzetközi vizeken már ismert hajós versenysorozat egyik állomásának ad otthont augusztusban a Balaton. Nálunk rendezik a napelemes elektromos hajók bajnokságának egyik versenyét.

A verseny fő célja, hogy a régió felelős intézményei összefogásukkal egy olyan innovatív és a fenntarthatóság jegyében zajló nemzetközi Solar Boat-futamot szervezzenek meg közösen elsőként Magyarországon, amely a régiót kiemelt helyre emeli nemzetközi színtéren és innovatív vonzerejét meghatározza a következő generációk részére. Nemzetközi futamokat jelenleg Monacóban, Hollandiában, Németországban és Madeirán rendeznek Európában, ehhez csatlakozik a magyarországi esemény.

Az együttműködés fő törekvése a fenntarthatóságra való nevelés, a felelős környezettudatos szemléletmód és az azonnali cselekvés bemutatása a jövő nemzedékének, valamint a különböző tudományterületek összefogásával elérhető gazdasági és társadalmi fejlődés szemléltetése az érdeklődők számára.

Parade

A helyszínt Balatonalmádi Város Önkormányzata biztosítja a kísérőrendezvények számára, amelyek során jó néhány programot kínálnak a szakmai résztvevőknek (hajózási ipar, megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek, kapcsolódó tudományterületek képviselői), a családoknak, nyaralóknak és egyetemistáknak – írta a vitorlazasmagazin.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK