Zöldmánia

Fejlesztéseket terveznek az Aquaworldben

A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöldenergia használatára való törekvésük következő állomásaként új termálkút fúrásába kezd az Aquaworld Zrt.

A budapesti élményfürdő tavaly napkollektorokat telepített a megújuló energiaforrások hasznosítására, az idén pedig új termálkút fúr. A tervek szerint 1700 méter mélyre fúrnak le, és azt remélik, hogy ott 60-65 fokos termálvizet találnak. Az így kinyert meleg vizet a létesítmény medencéinek ellátására, a gázfogyasztásuk jelentős mértékű kiváltására, továbbá a fűtésük korszerűsítésére használják majd. Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, rekreációs célokra is hasznosítanák.

A fúrási munkálatok május végéig tartanak. A legnagyobb zajhatással járó munkálatokat igyekeznek a nappal elvégezni, azonban az éjszakai munkavégzés technológiai okok miatt elkerülhetetlen. A folyamatos zajhatás csökkentése érdekében hanggátló berendezéseket helyeznek el a területen. A munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, a vendégek számára nem járnak korlátozásokkal.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK