Zöldmánia

Újabb luxusautó vált zöldre

A Lamborghini legnépszerűbb modellje még az évtized vége előtt teljesen elektromos lesz, a hibrid verzió pedig jövőre érkezik.

A 2029-ben a gyártósorral kigördülő elektromos Lamborghini Urus a márka második teljesen elektromos modellje lesz az Aventador utódja után, és a két akkumulátoros modell segítségével a vállalat a jelenlegihez képest 80 százalékkal csökkenti a károsanyag-kibocsátást.

Mielőtt teljesen átváltana az akkumulátoros energia használatára, a márka a jelenlegi kínálatát plug-in hibridekkel villanyozza fel. Az első helyen a Lamborghini Aventador utódja lesz, egy vadonatúj szuperautó, amelyet az autógyár egyelőre csak a LB744 kódnévvel emleget. Az új modell még ebben a hónapban debütál, a márka jelenlegi modelljeinek, az Urusnak és a Huracánnak a hibrid változata pedig 2024-ben érkezik.

Egyelőre nem sokat tudni a Lamborghini első sorozatgyártású hibridjéről. A hét elején az autógyártó felfedte, hogy hajtáslánca egy szívó V–12-es és három villanymotort tartalmaz majd, amelyek együttesen 1001 lóerőt generálnak. Bár még várni kell a részletekre az elektromosított Urusról és a Huracánról, ezek alapján igencsak komoly teljesítményre lehet számítani tőlük – írta az igenyesferfi.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK