Zöldmánia

Budán is indul az ingyenes LED-csereprogram

Budán Budafok-Tétény az első olyan kerület, amely részt vesz az akcióban. A lakosok március 16-tól egy hónapon keresztül regisztrálhatnak.

A LED-fényforrások előnye, hogy a használatuk jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, 10 éves élettartamuknak köszönhetően pedig a használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Tíz égő LED-es cseréjével, napi négy óra használat mellett éves szinten 28 200 forintot lehet megtakarítani.

Budafok-Tétény önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése révén ingyen igényelhetnek LED-fényforrásokat azok a kerületiek, akiknek van kerületi lakcímkártyája, az áramszolgáltató regisztrált ügyfelei, azaz nevükön van a villanyóra. A lakosok április 15-ig tudnak regisztrálni. A LED-izzók osztása júliusban lesz a kerületben, várhatóan körzetenként, a regisztrálók lakhelyéhez minél közelebb.

Jelentkezni a ledcsere.hu oldalon a Jelentkezés gombra kattintva tudnak. A jelentkezéseket a CYEB Kft. munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követően kapnak értesítést a lakosok. Az ingyenes LED- izzókat kerületi helyszíneken tudják majd átvenni – írta a huszonketto.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK