Zöldmánia

Debrecenben fellélegezhetnek az erdők

Újra erdőtakarításra készülnek a vadászok és a debreceni természetvédők. Már hagyomány, hogy a Future of Debrecen csatlakozik a Zrínyi Vadásztársaság akciójához.

Az erdők vadeltartó képességet optimális szinten kell megtervezni, ebbe nem fér bele a szemét, vélekednek a Zrínyi Vadásztársaság tagjai. Így aztán már több mint 15 éve szervezik ezt a programot. Az elmúlt 14 évben mintegy 1400-1500 köbméter szemetet szedtek össze közel 2500 ember segítségével.

A mostani lesz az eddigi legnagyobb akciójuk, hiszen több mint kétszázan jelentkeztek a március 25-ére meghirdetett feladat elvégzésére. A munka a tervek szerint csoportokban, brigádokban folyik, a csapatokat helyismerettel rendelkező brigádvezetők irányítják.

Debrecen önkormányzata tizenkét konténert adott, az erdészet biztosítja a speciális védőkesztyűt és a 200 literes szemeteszsákokat, valamint tíz további konténert. A környékbeli erdészek, a polgárőrök, mezőőrök és harminc fővel a közterület munkatársai is csatlakoznak az akcióhoz, amelynek keretein belül 5500 hektár területet járnak be Sámsonkert szélétől a Fancsika I-es és II-es tó határáig.

A létszám már betelt, a találkozási pont a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség Traktoros utca 3. szám alatti épülete előtt lesz reggel fél nyolckor, a munka várhatóan 14 óráig tart – írta a dehir.hu.

(képeink illusztrációk – fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK