Zöldmánia

Így zöldülhetnek ki a mozik

Megérkezett a Kultik Kaposvár moziba a száz százalékban préselt rostból készült nachostálca, amely teljes egészében fenntartható így nem terheli a környezetet. A hónap végére pedig a teljes mozihálózatukban lecserélik a műanyag nachostálcáikat.

A Kultik Mozihálózat stratégiáját kezdetek óta meghatározta a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás. Először büféinkben lecserélték a műanyag szívószálakat PLA-ra, majd a 2021-es törvény életbelépése előtt váltottak papír szívószálra. Emellett az egyik legnagyobb partnerükkel több sikeres szelektív gyűjtési akciót indítottak, valamint folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel leválthatják a műanyag termékeiket zöldforrásból származó eszközökre, csökkentve ökológiai lábnyomukat.

Nemrég megtalálták azt az elmúlt években több kiemelkedő környezetvédelmi díjat kapott német vállalatot, amely préselt rostból készült nachostálcát forgalmaz, ami teljes egészében fenntartható csomagolás, így nem terheli a környezetet.

Miután az első tálak megérkeztek, a nachost (először a nagy méretű, majd nyár elejétől a kicsi is) műanyagmentes a megújuló nyersanyagokból készült tálban forgalmazzák. A gyártó cég termékei az elmúlt években több mint 3,5 millió kiló egyszer használatos műanyagot takarítottak meg, és helyettesítették természetes alapanyagokkal. Ehhez járul hozzá mostantól a Kultik is minden eladott nachos tállal – írta a kaposvarmost.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK