Zöldmánia

Rendőrségi akció a környezet védelméért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei-Soroksári Duna tanösvénynél.

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat támogatásával, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Dunaújvárosi Rendőrörs és Megyeri Balázs környezetvédelmi aktivista közreműködésével március 22-én rendezték meg a programot az egyenruhások.

A diákok az Úszóláp tanösvényt, valamint a Gyula diák sétányt tisztították meg a hulladékoktól, miután a szakemberek interaktív beszélgetés keretében hívták fel a fiatalok figyelmét a környezetvédelem fontosságára, a természet értékeinek megóvására, a szennyezésének megelőzésére.

YouTube video

A program indításaként a vízi rendészet munkatársai egy palackokból készített vízcseppet emeltek ki a Dunából, amiket a diákok a víz védelmével kapcsolatos üzenetekkel tömködtek meg. A program zárásaként a résztvevők hal formát alkottak, amellyel a víz és a vízi állatvilág védelmének fontosságára hívták fel a figyelmet – írta a police.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK