Zöldmánia

Megvan a legfenntarthatóbban működő légicég

A Dow Jones Fenntarthatósági Indexek (DJSI) alapján a China Airlines a globális légi közlekedési ágazatban hét egymást követő évben első helyen végzett, megdöntve korábbi saját rekordját.

A China Airlines tíz kategóriában végzett a légitársaságok élén, többek között a környezetvédelmi politika és irányítási rendszer, a működési ökohatékonyság, az éghajlatvédelmi stratégia és a hulladékgazdálkodás terén.

A globális légi közlekedés ESG-vezetőjeként a China Airlines bejelentette, hogy egy professzionális környezetvédelmi szervezettel közösen létrehozott Eco Travel szén-dioxid-kompenzációs platformon keresztül megvalósítja a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású járatot.

A China Airlines részéről remélik, hogy ez a belföldi közlekedési ágazatban első alkalommal megvalósuló nagyszabású karbonsemlegességi kezdeményezés nemcsak az ESG és a fenntarthatóság gyakorlati megvalósítását szolgálja, hanem arra is ösztönzi az utazókat, hogy csatlakozzanak a környezetvédelemhez és csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátásukat.

Az elmúlt években a cég felgyorsította a környezetbarátabb és üzemanyag-hatékonyabb új generációs repülőgépek – mint például a 777-300ER, A350, A321neo, 777F és 787 – bevezetését, bevezette a fenntartható repülési üzemanyagot, megújuló energiát telepített, javította a repülőgépek javítását és a teljesítmény-karbantartást, súlycsökkentő intézkedéseket vezetett be a repülőgépeken, valamint elektromos járműveket állított szolgálatba. Ennek eredményeképpen a China Airlines jó úton halad a 2050-re kitűzött nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás megvalósítása felé – írta a turizmus.com.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK