Zöldmánia

Jól jártak a kerékpárosok

Az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatán 11 település kapta meg a Kerékpárosbarát Település, 10 vállalat pedig a Kerékpárosbarát Munkahely címet.

A 2022-es pályázatra 82 nevezés érkezett, 36 település és 46 munkahely pályázott a díjra. Kerékpárosbarát Település címet kapott: Kispáli, Békésszentandrás, Kazincbarcika, Vásárosnamény, Szarvas, Kiskunhalas, Békéscsaba, Nyíregyháza, Budapest X. kerülete, Debrecen és Szeged önkormányzata.

Kerékpárosbarát Munkahely címet érdemelt az EDC Debrecen Nonprofit Kft., a Krausz Műszaki Villamossági Zrt., a Hoya Szemüveglencsegyártó Magyarország Zrt., valamint a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. A közintézmények közül a BP18 Egyesített Óvoda Pestszentimrei Zöld Liget Tagóvodája, Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala, a Hajdúdorogi Polgármesteri Hivatal, a Kőbányai Polgármesteri Hivatal, a Kispáli Községháza, valamint a Pécsi Tudományegyetem.

A nyertesek egy éven keresztül jogosultak használni a kerékpárosbarát címet és logót. A kategóriák legjobbjai egy-egy kerékpárt is hazavihettek, amellyel a minisztérium jelképesen hozzájárul az önkormányzat, illetve munkahely környezetbarát járműflottájának fejlesztéséhez.

(MTI, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK