Zöldmánia

Forradalmi megoldás a Hyundaitól

A Hyundai lépett egy merészet, és előállt egy automata villanyautó-töltő robottal, amely forradalmasíthatja az elektromos autózást.

Az Automatic Charging Robot (ACR), vagyis az automata töltőrobot egy egykarú, mesterséges intelligenciával működő szerkezet, amelynek az a feladata, hogy bedugja a töltőcsatlakozót az autóba a sofőr közreműködése nélkül.

Bár a robot feladata egyszerűnek tűnik, hiszen meg kell találnia az autó töltőcsatlakozóját, oda kell mennie, kommunikálnia kell a kocsival, hogy az kinyissa a töltőnyílás ajtaját, meg kell találnia a CCS port megfelelő nyílásait, majd ezekbe úgy kell belehelyeznie a töltőfejet úgy, hogy ne sérüljenek az érintkezők és ne karcolódjon meg a töltőnyílás, esetleg a kocsi.

A Hyundai a robotot mesterséges intelligenciával, lézerekkel és különféle szenzorokkal szerelte fel, de azt egyelőre nem árulták el, hogy ez más típusokkal és helyszínekkel is működik-e. A vállalat szerinte ez a megoldás nemcsak egy átlagos sofőr életét teheti kényelmesebbé, de a mozgásában korlátozott autósoknak különösen fontos lehet.

YouTube video

A cég azt ígéri, hogy tovább dolgoznak a szerkezeten, mivel azt szeretnék, ha az autósok mielőbb használhatnák ezt a megoldást a töltőállomásokon – írta a villanyautosok.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK