Zöldmánia

Így lehetne kiváltani a műanyagot

Meglovagolja a hullámpapír-alapú termékeket előállító DS Smith Packaging Hungary Kft. azt a trendet, amelyben a piaci szereplők a műanyagalapú és más csomagolások papíralapú változatát keresik.

Innovációkkal és papíralapú megoldásokkal teszi lehetővé a problémás műanyag csomagolások kiváltását a DS Smith Packaging Hungary Kft., amihez saját gyártású hullámpapír-alapú terméket kínál. Ez azonban csak az egyik trend, amelyet az angliai hátterű vállalat kiemelten fontosnak tart. Nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy megfeleljen az ügyfelek fenntarthatósági elvárásainak, kielégítse az e-kereskedelem bővülésével megnövekedett speciális igényeket, valamint teljesítse az ipari, kiskereskedelmi és a lakossági vásárlók egyedi kívánalmait. A trendekhez való igazodásban segíti, hogy a hazai felhasználók szinte minden típusát lefedő portfóliója révén rálát a csomagolási fő folyamatokra.

A cég célja műanyag csomagolóanyagok lecserélése. A társaság a folyó üzleti évből eltelt nyolc hónap alatt közel 6,5 millió műanyag csomagolást váltott ki, a csoportszintű terv pedig 2025-ig egymilliárd ilyen helyettesítése.

A DS Smith Magyarországon nyolc telephelyen működik. Füzesabonyban és Nagykátán hullámpapír termékeket állít elő, Sárváron, Nagykátán, Székesfehérváron és Tiszaújvárosban pedig a szolgáltató központjai látják el a főként ipari ügyfeleket jellemzően kis tételes gyártással.

A DS Smith Group három üzletágából – papírgyártás, újrahasznosítás, csomagolás – az utóbbi, csomagolás van jelen Magyarországon. Ezért az újrahasznosításban a hazai cég úgy vesz részt, hogy a termelésből származó hulladék száz százalékát visszaforgatja a rendszerbe úgy, hogy eljuttatja a csoport valamelyik papírgyárába.

A vállalatcsoport kutatásfejlesztési központja Angliában működik, de Magyarországon is folyik csomagolásfejlesztés. A fejlesztések kapcsán az innovatív papíralapú csomagolási megoldások olyan új alkalmazási területeket nyitnak, amelyekre korábban nem is gondoltunk. Legyen az a kiskereskedelemben az árukat tároló kis kiszerelésű zöldség-gyümölcs tálca, az ipari termékek szállításakor használt stabilitást, védelmet szolgáló belső betétek, rezgéscsillapítók vagy háztartási vegyi áruk, mint a mosókapszulák doboza. Szinte minden vevőkörének kínál a DS Smith műanyag vagy más alapanyag kiváltására alkalmas papírterméket. Még papíralapú raklap is elérhető, amely egyedi technológiával készül – írta a vg.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK