Zöldmánia

Bárkinek lehet saját erdője

A WWF ÉnErdőm alkalmazása megmutatja, hogyan lesz egy homogén, fajokban szegény és a klímaváltozásnak erősen kitett gazdasági erdőből változatos, fajgazdag és ellenálló természetes erdő.

A kiterjesztett valóság technológiai megoldás segítségével a felhasználók erdőszegélyt és facsemetéket ültethetnek, vizes élőhelyet alakíthatnak ki, madárodúkat telepíthetnek, emellett nyomon követhetik, ahogy erdejük egyre változatosabb és természetesebb lesz.

Nemcsak az erdő, de a benne élő állatok és növények is megérzik a klímaváltozást: vannak, akiknek kedvez és vannak, akik számára akár végzetes is lehet. A játék második részében ilyen fajokkal ismerkedhetnek meg a felhasználók, és megtippelhetik, hogy melyik faj lesz a nyertese, illetve a vesztese a klímaváltozásnak. A helyesen válaszolók jutalma pedig egy szelfi Konráddal, a kis légyapóval.

A WWF ÉnErdőm alkalmazást a WWF Magyarország készítette a Climaforcelife projekt keretében. Az alkalmazás fejlesztője a RumexR. Letölthető Androidra a Play Áruházból, iOS-re pedig az App Store-ból – írta a wwf.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK