Zöldmánia

Mesekönyv készült a környezetvédelemről

A KÉSZ Csoport a munkatársainak gyermekeit hívta segítségül, és az ő rajzaikon, valamint a hozzá készült meséken keresztül mutatja be többek között az építőipar világát és a környezetvédelem fontosságát saját készítésű mesekönyvében.

A Hatszögletű mesék című könyvet óvodás, illetve kisiskolás korú gyermekek rajzai színesítik, a benne rejlő történetek pedig Csáky Ida Anna alkotásai. A kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül, de egy hónapon keresztül le lehet töltheti a vállalat megújult honlapjáról. A mese letöltésével egy jó ügyet is támogathatnak az érdeklődők: a kampány időszaka alatt az olvasók tetszőleges összeget tudnak adományozni a Bethesda Gyermekkórház alapítványának.

A KÉSZ Csoport több figyelemfelkeltő programot és aktivitást is indított tavaly azzal a céllal, hogy jobban bevonja munkavállalóit a fenntarthatóbb működést és a környezetvédelmet előtérbe helyező törekvéseibe, ezáltal segítse a cégcsoporton belüli szemléletváltást és a témakör mélyebb megértését. Az építőipari vállalat 40. születésnapja alkalmából rendhagyó kezdeményezésbe fogott: rajzpályázatot hirdetett a kollégák gyermekeinek körében, majd egy meseíró segítségével összeállított egy mesekönyvet a beérkezett rajzokból, amelyet csaknem 700 KÉSZ csoportos gyermekhez juttatott el.

Az óvodás, valamint kisiskolás korú gyerekek négy különböző témában küldhettek be rajzokat: lerajzolhatták szüleiket munkavégzés közben, megmutathatták, hogy gyerekszemmel mennyire fontos számukra a környezetvédelem, a cégcsoport 40. születésnapjára, valamint a hexagon formájú logójára asszociáló méhek és természet témakörökben is alkothattak. A felhívásra csaknem 90 pályázat érkezett: a legfiatalabb rajzművész 3, a legidősebb 12 éves volt, míg a rajzok többségét az óvodások készítették.

A gyerekek alkotásaihoz a KÉSZ Csoport kötelékébe tartozó Boook Kiadó megbízásából Csáky Ida Anna írt meséket és verseket, így létrejött a cégcsoport első saját mesekönyve, a Hatszögletű mesék.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK