Zöldmánia

Impozáns tervek az Apple-től

Az Apple 2030-ra minden termékét karbonsemlegessé tenné és visszafogná a károsanyag-kibocsátását.

Az amerikai cég 2017-ben költöztette a főhadiszállását az hasonlító Apple Parkba, ami 100 százalékban megújuló energiára épít, 17 megawattnyi teljesítményt kínáló napelemmel és olyan természetesen szellőzéssel, ami az év 9 hónapjában nem igényel fűtést vagy klimatizálást.

Azonban nem csak a főhadiszállás lesz karbonsemleges, a gyártópartnereket is ebbe az irányba viszi az Apple: ezek a cégek 13,7 gigawattnyi megújuló energiát használnak, ami 30 százalékkal több, mint tavaly. Az Apple Supplier Clean Energy Programja az elmúlt évben 17,4 millió metrikus tonnányi szén-dioxid-kibocsátását előzte meg, ami olyan, mintha 3,8 millió autó eltűnt volna az utakról.

A társaság 2030-ra minden termékét karbonsemlegessé tenné, ehhez 250 beszállítóval dolgozik 28 országban, amelyeknek mind zöldenergiára kel váltania. Ez több mint 20 gigawattot jelent majd. A Green Bond program 2016-ban 4,7 milliárd dollárból indult, és a célja a gyártás. valamint az újrahasznosítás zöldebbé tétele. Ez vezetett a karbonmentes alumínium gyártásához, illetve az olyan projektekhez, mint a 320 megawattos texasi IP Radian Solar vagy a California Flats Solar Project – írta az origo.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK