Zöldmánia

Kkv-kat támogat a Generali

A Generali Biztosító EnterPRIZE fenntarthatósági pályázata a kis- és középvállalkozások jelentkezését várja a munkavállalói jólét, a környezetvédelem és a mikroközösségek iránti felelősségvállalás témakörében.

A kkv-k fenntarthatósági felzárkóztatása évek óta kiemelt téma, amelyhez az uniós országok kormányzatai és a szabályozó hatóságok mellett a nagyvállalatok és a pénzügyi intézmények is jelentősen hozzájárulhatnak. Ennek elősegítése érdekében hívta életre az EnterPRIZE elnevezésű nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját a Generali Csoport 2021-ben, amelyhez a Generali Biztosító is csatlakozott.

Magyarországon az első évben 81, tavaly pedig 127 vállalkozás jelentkezett a programba. A biztosítótársaság a munkavállalói jólét kategóriában olyan jelentkezéseket vár, amelyek célja a munkavállalók vagy családjaik támogatása valamilyen formában, például egészségmegőrzési program, tréningek, képzések vagy szabadidős programok szervezésének segítségével.

A környezetvédelem kategóriában olyan kezdeményezésekkel lehet pályázni, amelyek csökkentik a környezeti terhelést, legyen szó káros anyagok kibocsátásának csökkentéséről, újrahasznosításról, edukációról vagy akár megújuló energiaforrások használatáról.

A mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában olyan programok, ötletek beküldését várja a Generali, amelyben az adott vállalat a cég mikrokörnyezetében élő embereket segíti valamilyen formában.
A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont a fenntarthatóság, valamint a technikai megvalósíthatóság. A kategóriák nyertesei egyenként bruttó 5 millió forint támogatást kapnak a benyújtott programjuk megvalósításához. A kategórianyertesek továbbjutnak a Generali Csoport nemzetközi EnterPRIZE pályázatára is. A benyújtási határidő: április 28.

(MTI, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK