Zöldmánia

Izgalmas hétvégi programok az állatkertben

Péntektől vasárnapig változatos programokkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert a Föld napja alkalmából megrendezett Föld Fesztiválon.

Több évtizedes hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából többnapos rendezvényt tartanak a környezetvédelem, a természetvédelem és az élővilág megismertetése jegyében. Az állatkert különböző pontjain 16 állomással készülnek: az egyik helyszínen kézműveskedni lehet az állatkerti Zöldműhely csapatával, egy másik állomáson pedig a kertben folyó vadállatmentő munkát lehet megismerni. Ezenkívül lesz játékos zoopedagógiai ismeretterjesztő állomás, kertészeti program, TapiZoo kézbe vehető állati „alkatrészekkel” és rovarászbemutató.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárbarát kertekkel és a mindennapi madárvédelemmel foglalkozó állomással készül, valamint egy másik helyszínen a hazai hüllőket és kétéltűeket ismertetik meg a látogatókkal.

A Talajtani Intézet és a Magyar Talajtani Társaság interaktív állomással gazdagítja a programot, az Agrárminisztérium természetmegőrzési főosztálya Vadonleső Programjának részeként pedig az év emlősét mutatják be. A Herman Ottó Intézet állomásánál közös komposztálásra invitálják a közönséget, sőt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság is képviselteti magát egy interaktív állomással.

A fesztiválon lesz Ökocsiga és fenntarthatósági játszóház, ez utóbbi a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület jóvoltából. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület állomásán pedig a fenntartható jövőről tájékozódhatnak a környezetvédelem iránt érdeklődők.

A Föld Fesztivál programjai mellett a közelmúltban elkezdődött főszezoni Légy ott! elnevezésű élményprogramokat is megtartják látványetetéssel, állatbemutatóval és képzésekkel. Tréninget tartanak az oroszlánfókáknál és az elefántoknál, a Cápasuliban pedig délben merüléses cápaetetést is tartanak, amelynek során a gondozók könnyűbúvár felszerelésben merülnek le a cápák közé.

A Föld Fesztivál három napján a Légy ott! élményprogramok sora egy extra eseménnyel is kiegészül: 15.30-tól ugyanis a vízilovaknál is lesz egy ismeretterjesztő program abból az alkalomból, hogy az állatkert Tücsök nevű vízilova nemsokára ünnepli az 50. születésnapját.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK