Zöldmánia

Zöldhétvégét tartanak a rakparton

A Föld napja alkalmából szombat-vasárnap tartandó zöldhétvégén megnyílik a pesti alsó rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között a gyalogosok, biciklisek előtt, civil szervezetek pedig előadásokat tartanak.

A rakparton kísérleti jelleggel megbontják a kockaköveket és növényekkel ültetik be, valamint utcabútorokat, pihenőhelyeket helyeznek ki. Az így kialakuló közvetlen Duna-parti területet a hétköznapi autóforgalom ideje alatt is sétányként lehet használni, miközben a 2-es villamos alatt található viadukt megnyílik a sétálók számára.

A Rakpart 2023 projekt a téralkotás elnevezésű urbanisztikai irányzat jegyében született. A téralkotás a városlakók által nem használt területek újraértelmezését hivatott segíteni, ami ideiglenes eszközökkel és szabadidős tevékenységekkel mutatja meg a lehetséges jövőbeni használati módokat.

Szintén szombaton a fővárosi önkormányzat klíma- és környezetügyi főosztálya ökomenedzserei helyszíni tanácsadással, játékokkal készülnek zöldtémákban.

Vasárnap délután civil szervezetek és fővárosi zöldfejlesztések lesznek a rakpart főszereplői. A viadukt egy része megnyílik a nagyközönség számára, ahol bárki megtekintheti a Népliget tájépítészeti ötletpályázat múlt héten kihirdetett díjazottjainak pályaművét, valamint klímaügyi előadásokat hallgathat.
A részletes program itt olvasható.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK