Zöldmánia

Zöldebbre vált a Vodafone

A Vodafone új irodaházba költözött, ahol már az első hónapokban jelentősen redukálta az energiafogyasztását.

A korábbi irodaház fogyasztásához képest a vállalat energiafelhasználása 78,4 százalékkal csökkent, a vízfogyasztás pedig a korábbi havi 500-600 köbméterről 50-re mérséklődött – mindez többek között az energiatakarékos, intelligens központi épületirányításnak, az okosvilágításnak, a mozgásérzékelő mosdóknak, a víztakarékos csapoknak és a fenntarthatóság terén úttörőnek számító gépészeti megoldásoknak köszönhető. A kiépített napelemrendszernek köszönhetően a BB energiaminősítés szerint az épületnek közel nulla az energiaszükséglete.

A Budapest One megfelel továbbá a Well Building épületminősítésének, ami egy tudományosan alátámasztott minősítési rendszer, amely a munkavállalók jóllétét megteremtő munkakörnyezetet hivatott ellenőrizni. A Well Building mellett az iroda magáénak tudhatja a Breem Excellent épületminősítését, amely a fenntarthatóság értékelésére, minősítésére és tanúsítására alkalmazott rendszer.

A jövőorientált iroda a fenntarthatóság mellett a hibrid munkavégzést is támogatja: a több hónapon keresztül folytatott belső kutatások, workshopok és a dolgozói igényfelmérések alapján az új irodaház tereit és elektronikus rendszerét is úgy alakították ki, hogy támogassa a vegyes munkarendet. Az egyéni munkaállomások mellett könnyen alakítható és elkülöníthető kollaborációs tereket biztosít a dolgozók számára, továbbá az elektronikus rendszerek is támogatják az egyedi munkarendet.

Mindezek mellett a Vodafone 2021 szeptemberében kezdte meg a közel 400 autóból álló járműparkjának cseréjét, ezáltal is közelebb kerülve azon vállalásához, hogy 2025-re teljes gépjárműflottája elektromos autóból álljon. A zöld rendszámos járműveknek köszönhetően a program kezdete óta a társaság több mint 30 százalékkal csökkentette üzemanyag-felhasználását a lecserélt kocsikhoz képest, amivel hozzávetőlegesen évi 50 ezer kg szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a bolygót. Az idén további plug-in hibrid gépjárművek, valamint elektromos meghajtású autók érkeznek, így a vállalat teljes gépjárműparkjának közel 80 százaléka lesz környezetbarát.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK