Zöldmánia

Új szerepben a ferencvárosi futballisták

Környezetvédelmi akció keretében faültetésen vett részt a Ferencváros négy labdarúgója, a klub néhány szurkolója, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.

Az aktivitást az FTC szponzora, a Provident Pénzügyi Zrt. szervezte éves papírfelhasználásának ellensúlyozására. Szirmák Botond vezérigazgató, aki tagja az FTC elnökségének, köszöntőjében arról beszélt, hogy sok vállalat sokat tesz az ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében, és ők is ezért hozták létre a ProviGreen programot. Kiemelte, hogy a cég és az FTC számára is fontos érték a bevonás, összetartozás, és emlékeztetett a korábbi közös tevékenységekre. Arra, hogy parkolót építettek mozgássérülteknek a Groupama Arénánál, a népligeti Fradi központban segítettek felújítani egy parkot, tavaly pedig közösen adták ki a Fradista leszek! című mesekönyvet.

„Mára elértük, hogy szurkolóinkkal együtt takarítjuk a Groupama Arénát, a B-középpel vagy éppen a Green Kids fiatal szurkolóival közösen szedjük a szemetet, gyűjtjük a hulladékot. Stadionunk környezetbarát technológiával épült, a zöld aréna programban igyekeztünk mindent megvalósítani, amit csak lehetett. Összegyűjtjük az esővizet az arénában, azzal locsolunk, azzal öblítjük a mosdóinkat is. Folyamatosan bővítjük a napelemparkunkat, elektromos töltőállomásokat létesítettünk, kivontuk a forgalomból az egyszer használatos poharakat” – sorolta Kubatov Gábor elnök a klub környezetvédelmi intézkedéseit.

YouTube video

Botka Endre, a Ferencváros védője: „Bízom benne, hogy társaimmal közösen segíteni tudjuk a jövő generációinak a környezetét felépíteni. Kötelességünk és egyben közös felelősségünk, hogy részt vegyünk az ilyen programokon és példát mutassunk a fiataloknak.”

Horváth Attila, a cég pénzügyi igazgatója, a ProviGreen vezetője elmondta, hogy három éve indították a programot, azóta több száz munkavállaló vett részt az aktivitásokban, többek között több mint húsz tonna szemetet gyűjtöttek össze és több ezer fát ültettek el. Ezúttal több mint száz fa és cserje került a helyére a vadaspark területén belül a köszöntőket követő jó hangulatú ültetés során.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK