Zöldmánia

Így csökkenthetik a cégek a környezetterhelést

A kedvezőtlen gazdasági környezetben a vállalatok elsősorban a költségeik visszafogására összpontosítanak, ezzel közvetve csökkentve a környezetterhelésüket.

A cégek mintegy 60 százaléka már meg is oldotta a szelektív hulladékgyűjtést, míg további 32 százalék tervezi ezt. A veszélyes hulladékok környezetbarát kezelése ettől némileg elmarad. A papírfelhasználás csökkentését 40-40 százalékban már végrehajtották vagy a közeljövőben tervezik.

Hasonló megoszlást mutat az energiaköltségek elszállása miatt az energiafelhasználás csökkentése, illetve a hatékonyságának a növelése. Azt azonban csak a cégek három százaléka engedi meg magának, hogy úgynevezett zöld-, azaz igazoltan megújuló forrásból származó, ám drágább energiát vásároljon, és csak további 4 százalék fontolgatja ezt.

A K&H 2022 óta évente kétszer, tavasszal és ősszel készíttet átfogó felmérést a magyarországi cégek körében a fenntarthatóságról. Háromszázhatvan olyan közepes és nagyvállalat fenntarthatóságért felelős képviselőjét kérdezték meg telefonon, amelyek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK