Zöldmánia

A szállításon spórol az Auchan

Az áruházlánc a kiszállításban használt teljes kamionflottáját cserélte le a legújabb Volvo és DAF vontatókra.

Az Euro 6-os normát teljesítő gépjárműveket 2015-ben helyezték forgalomba, amikor hatályba lépett az új uniós környezetvédelmi szabvány. Ennek célja, hogy korlátozza a közúti járművek által kibocsátott szennyező gázok mennyiségét és arra ösztönözze a gyártókat, hogy fenntarthatóbban működő autókat készítsenek. Az Euro6 jelenleg a legfrissebb szabvány, és azoknak az üzemanyaggal működő autóknak jóval környezetkímélőbb a motorja, amelyek ennek az előírásnak megfelelnek.

Ennek tudatában az Auchan Magyarország a Waberer’sszel együttműködve a teljes kamionflottáját frissítette. Mindegyik új DAF és Volvo típusú gépjárművet a legmodernebb telematikai rendszerrel szerelték fel, amely állandó kapcsolatot tart a sofőrök és a fuvarszervezők között, valamint lehetővé teszi, hogy valós időben nyomon kövessék a járművek helyzetét, a vezetési stílust, a teljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást. Ezzel nemcsak idő és pénz takarítható meg, de hatékonyan lehet csökkenteni a károsanyag-kibocsátást és javítani a flotta fenntarthatóságát.

A beszerzésnek köszönhetően 8,1 százalékkal csökken az áruházlánc szállításból fakadó éves károsanyag-kibocsátása, ráadásul 90-100 ezer literrel kevesebb üzemanyagra lesz szükség. A flotta korszerűsítésén túl a két vállalat olyan megoldásokon és eszközbeszerzésen is dolgozik, amelyek hozzájárulnak az áruházi kiszállítási folyamatok fenntarthatóságának és hatékonyságának növeléséhez. A most forgalomba helyezett 15 vontatóval a hazai Auchan teljes éves fuvarmennyiségének 30-35 százalékát fogják végezni.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK