Zöldmánia

Mindenkinek lehet saját erdője

Bár csak virtuálisan, de a WWF Magyarország által kifejlesztett ÉnErdőm mobilalkalmazással bárki létrehozhatja a saját erdejét.

A mobilalkalmazás megmutatja, hogyan lesz egy homogén, fajokban szegény és a klímaváltozásnak kitett gazdasági erdőből változatos, fajgazdag és ellenálló, természetes erdő.

A kiterjesztett valóságra épülő technológiai megoldás segítségével a felhasználók erdőszegélyt hozhatnak létre, facsemetéket ültethetnek, vizes élőhelyet alakíthatnak ki, madárodúkat telepíthetnek és nyomon követhetik, ahogy erdejük egyre változatosabb, természetesebb lesz. A játék második részében különböző állatfajokkal ismerkedhetnek a felhasználók, és megtippelhetik, hogy melyik faj a nyertese, illetve a vesztese a klímaváltozásnak. A mobilalkalmazást az Európai Unió LIFE programjának támogatásával megvalósuló Climaforceelife projektben készítette el a WWF Magyarország.

A 2020 és 2027 között futó projektben a klímaváltozás szempontjából vizsgálják meg a Közép- és Kelet-Európában alkalmazott erdészeti módszereket, és olyan erdészeti eljárásokat javasolnak, amelyek segítik a klímaváltozáshoz való sikeresebb alkalmazkodást.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK