Zöldmánia

Így lesz fenntartható az MBH Bank

A hitelintézet munkatársai két és fél hektáron tízezer őshonos fát ültettek el a Dél-Dunántúlon.

A kezdeményezésben a bankcsoport 140 dolgozója vett részt, ők ültették el a fákat a Tolna vármegyei Dúzs mellett. Az MBH Bank számításai szerint a kifejlett erdő száz év alatt hektáronként 420 tonna szén-dioxidot köt meg, vagyis a most elültetett növények az életük során több mint ezer tonnát fognak megkötni. Magyarországon az átlagos életmódhoz szükséges szén-dioxid-kibocsátás fejenként 5-6 tonna.

A faültetés az egyik kezdő lépése a hitelintézet tavaly bemutatott fenntarthatósági stratégiájának, amely alapján a bankcsoport saját kezdeményezésekkel és energiahatékonysági fejlesztésekkel a lehető leggyorsabb ütemben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását.

Ennek felmérése és mérséklése mellett az MBH Bank fontosnak tartja a munkavállalói szemléletformálást, ezért számít az alkalmazottak önkéntes részvételére a fenntarthatósági kezdeményezésekben. Figyelnek emellett a dolgozók környezetvédelmi észrevételeire, és lehetőséget teremtenek arra is, hogy a fenntarthatóság legjobb gyakorlatait elsajátíthassák.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK