Zöldmánia

Bajban a Forma–1 az időjárás miatt

Lefújták a hétvégi imolai Forma–1-es futamot, miután Emilia-Romagna tartományt súlyos esőzések és árvizek sújtják.

A döntést Angelo Sticchi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) alelnöke jelentette be. Azt is hozzátette, hogy valószínűleg 2026-ban, a jelenlegi szerződés lejárta után pótolják a futamot. Felmerült az is, hogy az idén, egy későbbi időpontra halasztják, de a feszes versenynaptár ezt aligha teszi lehetővé.
Azért határoztak így a szervezők, hogy ne helyezzenek további nyomást az extrém időjárással sújtott régióra. Az emilia-romagna-i esőzésekben, és az annak nyomán kialakult árvizekben már három ember vesztette életét, négyen eltűntek, és egész városok kerültek víz alá.

„Tragikus látni, ami Imolában és a régióban történik, ahol felnőttem. Imádkozom az áldozatokért, valamint az érintett családokért és közösségekért, egyúttal szeretném kifejezni a hálámat és csodálatomat a fáradhatatlanul dolgozó mentőegységeknek, akik valódi hősök, és egész Olaszország büszke lehet rájuk” – nyilatkozta Stefano Domenicali, a Forma–1 elnök-vezérigazgatója.

Mohammed ben-Szulajm, az FIA elnöke szintén szörnyűnek nevezte a kialakult helyzetet, és kijelentette, az érintettek biztonsága és a helyreállítási folyamat az elsődleges fontosságú ebben a nehéz időszakban – írta a hvg.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK