Zöldmánia

A környezetvédelemről szólnak majd a BKV-megállók

Az idén környezetvédelmi témában hirdetik meg az Álljon meg egy novellára! című irodalmi pályázatot.

Évről évre több ezer pályamű érkezik a JCDecaux irodalmi pályázatára, amelyet az idén hatodik alkalommal hirdetnek meg. A pályázat főtámogatója az E.ON, a nyertes alkotásokat a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein teszik közzé. Az idén a szervezők olyan alkotásokat várnak minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemben, amelyek a környezetvédelemről szólnak, és elgondolkodtatnak a természet, valamint az ember kapcsolatáról.

A pályázatokat június 11-ig lehet benyújtani, további részletek a novella.jcdecaux.hu weboldalon találhatók.

Húsz nyertes pályázó kap lehetőséget arra, hogy több száz ezer ember előtt publikálja az alkotását. A fődíj 300 ezer forint, az E.ON Hungária kulturális fenntarthatósági különdíjat ajánl fel 100 ezer forint értékben, a Rossmann Magyarország pedig a tavalyi évhez hasonlóan 100 ezer forintos ajándékutalványt ad egy általa kiválasztott novellának.

A zsűri elnöke a korábbi évekhez hasonlóan Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, aki Vecsei H. Miklós színművésszel, Samu Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával, valamint Károlyi Zsuzsannával, az E.ON márka- és marketingvezetőjével jelöli ki a nyerteseket. A zsűrizésben többek között részt vesz Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, aki örömmel vállalta a felkérést, mivel fontosnak tartja, hogy a klímaváltozás üzenete minél több emberhez eljusson, és lássák, hogy a környezeti válságra milyen sok olyan megoldás van, amelytől az emberek életminősége is javulhat.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK