Zöldmánia

Tovább zöldül a Wizz Air

A Wizz Air jelentős összeggel támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével foglalkozó amerikai CleanJoule kutatásait.

A zöldstartupcégbe 50 millió dollárt fektetett be az Indigo Partners konzorcium, amelynek a Wizz Air mellett a szingapúri GenZero, az amerikai CleanHill Partners, valamint a Frontier Airlines és a mexikói Volaris légitársaság is tagja.

Ez az összeg a CleanJoule technológiának fejlesztését segíti, amelynek célja, hogy mezőgazdaságból származó maradványokból és egyéb hulladék biomasszából költséghatékonyabban állíthasson elő nagy teljesítményű fenntartható üzemanyagot.

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség szerint a kereskedelmi repülőgépek meghajtására használt, de kisebb szénlábnyomú SAF üzemanyag 65 százalékkal is hozzájárulhatna ahhoz, hogy az ágazat 2050-re elérje a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást.

Az alapanyagtól és az előállításához használt technológiáktól függően a SAF a hagyományos repülőgép-üzemanyaghoz képest jelentősen csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását – írta a turizmus.com.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK