Zöldmánia

Sörivással védhetjük a környezetet

A Dreher a kapacitásbővítési beruházásától kevesebb fajlagos energiafelhasználást, illetve a gyártás karbonlábnyomának csökkenését várja.

Hétmilliárd forintból fejleszti tovább a Dreher kőbányai gyárát az Asahi anyavállalata és regionális központja. A sörgyártó cég 120 százalékkal növeli meg az alumíniumdobozos sörök előállítási kapacitását, lehetőséget teremtve ezzel akár az exportra is.

Az új alumíniumdobozos gyártósor lehetővé teszi, hogy a Dreher tartani tudja az alkoholmentes portfóliójával kapcsolatos terveit. Az egység és a hozzá tartozó új minőségbiztosítási labor a legújabb technológia felhasználásával készült el, az esetleges hibajelenségeket a mérnökök távoli eléréssel is észlelhetik és javíthatják.

A fejlesztést a vállalat EU-s vagy állami pénzügyi támogatás nélkül, önerőből, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként valósította meg.

A Dreher a beruházástól kevesebb fajlagos energiafelhasználást, illetve a gyártás karbonlábnyomának csökkenését is várja. Emellett az új sor megújuló forrásból származó csomagoló alapanyag kezelésére és tisztán kartoncsomagolt multipack gyártására is képes lesz, teljesen elhagyva a műanyag csomagolást.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK