Zöldmánia

Így forradalmasítanák az autópiacot

A Toyota legújabb ötlete teljesen megváltoztatná a jelenlegi autópiacot. Ahelyett, hogy állandóan új kocsi vásárlására buzdítana, inkább a meglévő feljavítására törekedne.

Fogyasztói társadalmat élünk, ami azt jelenti, hogy a kapható autók minősége egyre silányabb, ezért a fogyasztók arra kényszerülnek, hogy folyamatosan cseréljék a gépjárműveiket. Bár minden autógyártó a környezetvédelemmel dobálózik, azzal, hogy mindig új kocsi megvásárlásra buzdítanak, épp az ellenkezőjét közvetítik.

Ehhez képest a Toyotánál úgy vélik, ahelyett, hogy az emberek kidobnánk a régi autót és újat vennének, egyszerűen felturbózzák a meglévőt. A japán vállalat bejelentette, hogy a Priusszal kezdődően elindította az értékesítés utáni frissítési szolgáltatást. Ez a Kinto Factory nevű program része lesz, és egyelőre olyan biztonsági eszközök és funkciók hozzáadását teszi lehetővé, amelyek korábban nem voltak elérhetők, mint például a fejlett parkolás. A frissítéssel megszerezhető további fejlesztés a holttérfigyelő, a panorámamonitor, a hátsó gyalogosfelismerő és a kormányfűtés, igaz, ezek a funkciók jelenleg nem elérhetők.

A Toyota kezdeményezése azt jelenti, hogy a vásárlók akkor is a legújabb technológiát kaphatják meg az autójukhoz, ha évekkel korábban vásárolták azt. Ez a szolgáltatás egyelőre csak Japánban és csupán a Prius modellhez érhető el, de a tervek szerint a Toyota bővíti a frissítési lehetőségeket és az elérhető modelleket – írta a bitcoinbazis.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK