Zöldmánia

Újabb elismerést kapott a Wizz Air

Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légicége harmadik alkalommal lett a legfenntarthatóbb diszkont-légitársaság.

Az ötödik éve megrendezett World Finance Sustainability Awards azokat a vállalatokat ünnepli, amelyek működésük fókuszába helyezik a fenntarthatóságot és a zöldmegoldásokat. A díjkategóriák harminc iparági szegmensre terjednek ki, az egészségügytől a digitális valután át egészen a légi közlekedésig.

A döntőbizottság méltatta a Wizz Air fenntarthatósági eredményeit és azzal kapcsolatos elkötelezettségét, hogy az évtized végéig további huszonöt százalékkal tervezi csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátási intenzitását. A World Finance ugyancsak elismerte a légitársaság folyamatos beruházásait a legújabb technológiákba, a repülőgépflotta megújítását, az üzemanyag-hatékonysági kezdeményezéseket, a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) kapcsolatos együttműködéseket, beleértve a légitársaság kutatás-fejlesztési beruházásait, köztük a Wizz és az Airbus közös kutatását a hidrogénüzemű repülőgépekről.

A Wizz Air a 2023-as pénzügyi évben a valaha volt legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitását érte el, amely utaskilométerenként számítva 53,8 gramm – ez a szám hatszázalékos csökkenés a Covid előtti szinthez képest. Ennek elérése érdekében a légitársaság jelentős beruházásokat hajtott végre flottájában, és folyamatosan az új Airbus A321neo gépekre cseréli a repülőit, mivel ez a típus jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál a zajcsökkentés és az üzemanyag-megtakarítás tekintetében, és jelenleg akár ötvenszázalékos SAF-keverékkel is repülhet. Az új „neo” technológiájú Airbus A320-as családba tartozó repülőgépek aránya mára meghaladta a Wizz Air flottájának a felét.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK