Zöldmánia

Szigorú szabályok jönnek a strandokon

A portugál strandokon több korlátozást vezettek be, hogy minden nyaraló és ott élő számára nyugodt környezetet biztosítsanak.

Az elmúlt években egyre több turisztikai célterület igyekszik szabályokat hozni annak érdekében, hogy a turisták és a helyiek nyugodt körülmények között élhessenek egymás mellett, és hogy minél tisztább és rendezettebb környezetet hagyjanak maguk után. Portugáliában az idén szintén szigorodnak a strandokon életben lévő szabályok.

A hangos zenehallgatás miatt 200-tól 36 ezer euróig terjedő bírsággal sújthatják a nyaralókat. A büntetés ára attól is függhet, hogy egyénileg, vagy csoportosan követték el a szabálysértést. Az ilyen jellegű panaszokat a turisták és a helyiek egyaránt jelenthetik. Emellett tilos az arra kijelölt helyeken kívül bármilyen sporttevékenység (pl. szörfözés, sárkányhajózás, labdázás), illetve fürdőhelyeken horgászni és vadkempingezi.

Az eddigi évekhez hasonlóan, idén is tilos a tűzgyújtás a portugál strandokon, emellett nem lehet sem növényeket, sem kagylókat gyűjteni a kijelölt területeken kívül.

A hatóságok emellett felhívják a figyelmet arra, hogy engedély nélkül nem lehet az utcán árusítani vagy reklámozni, illetve szigorúan tilos bármilyen hulladék elhelyezése a strandokon – írta a turizmus.com.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK