Zöldmánia

Művészettel a fenntarthatóságért

Az idén is várja a művészet iránt érdeklődő fiatalokat a Hybrid Art Camp ingyenes művészeti alkotótábor a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében augusztus 10. és 19. között Köveskálon.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, a Tiszta Balaton, tiszta művészet projekt keretében ismét várják a dizájn, a művészet, az építészet és a marketingkommunikációs hallgatókat, valamint a művészet különböző ágazatai iránt érdeklődő fiatalokat a köveskáli alkotóházban.
A nemzetközi alkotótábor célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő alkotások minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek.

Az alkotótáborban a fiatal művészek többféle hulladékalapanyaggal is megismerkednek, és különböző technikákat próbálhatnak ki, ahol újrahasznosított bútorokból és más anyagokból közösen megálmodnak egy jelképes teret. Az újrahasznosítás eszközeivel gondolják újra, hogyan válhatnak régi tárgyaink ismét a mindennapi életünk részévé ezáltal is támogatva az újrahasznosítást és a fenntarthatóságot.

A tíznapos táborban Rózner György építőművész, belsőépítész, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója vezetésével tíz egyetemi/főiskolai hallgató alkotó kap lehetőséget, hogy ingyen csatlakozzon a Hybrid Art Camp alkotói élményéhez, a közös Inner Space létrehozásához.

A programra a jelentkezési határidő: július 31. A részvétel ingyenes, a szállás és az étkezés biztosított. A jelentkezéseket a hybridcycle@hybridcycle.hu e-mail-címre várják.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK