Zöldmánia

Hiába várjuk az időjárás-változást

A kánikula nem fokozódik, de továbbra is hőség várható az országban a hét elején. Az északi régiókban kialakulhatnak záporok és zivatarok, amik hozhatnak egy kis enyhülést.

Egy gyenge hidegfront érkezik hazánkba, ami hétfőn az ország északi részére hozhat elsősorban záporokat és zivatarokat. Egyes helyeken a zivatarok felhőszakadással és jégesővel is járhatnak, sőt, viharos széllökésekre is lehet számítani.

Az északkeleti megyékben 25, az ország többi részén 27, de a középső és déli megyékben 29 fok felett várható a napi középhőmérséklet. Délután akár 31–39 fokos forróságra is készülhetünk. Az éjszaka sem hoz enyhülést, sok helyen lesz 20 fok fölött a minimum-hőmérséklet. Kedden napos, gomolyfelhős idő várható, néhol záporokkal és zivatarokkal. Napközben 30–36 fok a valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre az összes vármegyére figyelmeztetést adott ki a magas középhőmérséklet miatt, Csongrád-Csanád, Békés és Bács-Kiskun vármegyében a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az orvosmeteorológia szerint a hidegfront miatt jelentkezhetnek rosszullétek, fejfájás, az időseknél és az arra érzékenyebbeknél akár keringési panaszok is. Az éjszakai nagy meleg miatt sokaknál álmatlanság is felléphet – írta az idokep.hu.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK