Zöldmánia

Támogatják a madárbarát településeket

Az Év Madárbarát települése cím elnyerésére hirdet pályázatot önkormányzatok részére a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek már tettek lépéseket annak érdekében, hogy az ember és a természet összhangja újból létrejöhessen, és amelyek közterületein, intézményeiben már kihelyeztek madárvédelmi eszközöket (odúkat, odútelepeket).

A pályázatban való részvételnél nem feltétel, de előnyt jelent, ha a településnek van természetvédelmi, és/vagy biodiverzitási stratégiája, természet- vagy környezetvédelmi rendelete, vagy ha az önkormányzati alkalmazottak között van természetvédelmi referens vagy olyasvalaki, akit hasonló feladatkörrel bíztak meg.

A nyertes pályázó többek között egy Madárbarát kert tanösvényt kap. A pályázatot kizárólag elektronikusan lehet benyújtani a pályázati kiírás végén található űrlap beküldésével szeptember 15-ig. A pályázatot az MME szakmai bizottsága bírálja el. A benyújtási határidő lejártát követő tíz napon belül az MME értesíti az eredményről a pályázókat.

A pályázatról további információ és a pályázati űrlap elérhető ide kattintva.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK