Zöldmánia

Hasznos útmutató ökoturistáknak

Akik a nagyvárosok helyett a vadon élő állatokra kíváncsiak, a Forbes Advisor kifejlesztett egy ökoturisztikai indexet, ami megtalálja a legjobb helyet a környezettudatos nyaralók számára.

Sokan egyre környezettudatosabbak leszünk, különösen az utazási szokásainkat illetően – akár egy fenntarthatóbb úti célt választunk, akár vonatra ülünk pattanunk repülő helyett.

A Forbes Advisor által megalkotott index különféle tényezőket mért, beleértve az állat- és növényfajok számát, a védett fajok számát 10 négyzetkilométerre vetítve, a védett szárazföldi területek százalékos arányát, az UNESCO természeti örökség részét képező területek számát, az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátást, valamint a környezet állapotát, például a levegő minőségét. Mindezen kritériumok adatainak elemzése után Brazília toronymagasan végzett az élen.

A második Mexikó lett, a harmadik Ausztrália, míg a dobogóról éppen hogy lemaradt Ecuador és Costa Rica.

A rangsorokat különböző kategóriákra osztották, hogy segítsék a következő ökokalandot tervezőket. Ezek szerint Ausztráliában található a legtöbb világörökségi helyszín, Brazíliában a legmagasabb a biológiai sokféleség, Szingapúrban pedig a leggazdagabb a természet. A védett területek legnagyobb százalékát tekintve Bhután áll az élen, Görögország pedig az európai országok között lett nyertes – írta a travelo.hu.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK