Zöldmánia

Ezek a legfenntarthatóbb úti célok

Az utazók közel nyolcvan százaléka hajlandó legalább tízszázalékos többletköltséget vállalni azért, hogy az útja kevésbé károsítsa a környezetet.

Az Euromonitor Sustainable Travel Index 2023 szerint a turisták negyvenegy százaléka hajlandó harminc százaléknál is több pluszkiadást vállalna az ökoturisztikai kalandokért. A fenntarthatósági úti célok között az első helyen Svédország áll, a második Finnország, a harmadik Ausztria. A top húszban tizenhét európai ország található, a legjobbak közé Uruguay is bekerült első dél-amerikaiként. A jelentésből kiderült az is, hogy az elmúlt öt évben a fenntarthatóság terén sokat fejlődött Egyiptom és a Maldív-szigetek.

A városok közül Melbourne a fenntarthatóság élvonalába tartozik, köszönhetően annak az ambiciózus céljának, hogy 2040-re nulla nettó károsanyag-kibocsátást érjen el. A második Madrid, a harmadik pedig Sevilla lett.

A fenntarthatóságot előnyben részesítő turisták körében Ausztrália, Izland és Új-Zéland a három legnépszerűbb úti cél. Az utóbbi azonban nemcsak a környezetvédelemre törekszik, hanem arra is, hogy egy olyan örökséget teremtsen, amelyből a jövő nemzedékei is profitálhatnak – írta a roadster.hu.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK