Zöldmánia

Elmarad az újabb áremelés

Nőtt a budapesti fürdők bevétele és vendégszáma, a sikeres energia-válságtervnek köszönhetően pedig nem lesznek további áremelések.

Felemásra sikeredett a nyári szezon, különösen a tavalyi bázisszámokhoz mérten jelentős az eltérés, júniusban például csaknem 100 ezer vendég hiányzott a fővárosi strandokról a rossz idő miatt.
Az első fél évben 16, az első hét hónapban pedig 20 százalékos volt a vendégforgalom-emelkedés a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei létesítményeiben. A Széchenyiben 12, a Lukácsban 26, a Gellértben pedig 28 százalékkal nőtt a vendégek száma az első hat hónapban.

Terven felüli bevételt hozott a bérletek értékesítése is: a kedvező árának köszönhetően az idén már 32 ezer, a tavalyinál 20 százalékkal több, zömében 100 alkalmas bérletet értékesítettek, ennek hatására a bérletbevétel az első fél évben 143 százalékkal meghaladta a tavalyi azonos időszakit.

Az energiamegtakarítást szolgáló válságtervet sikeresen végrehajtották, néhány tíz millió forintos beruházás révén a közüzemi szolgáltatási díjaknál 370 milliós megtakarítást könyvelhetnek el az első hat hónapban, így nem kell tovább emelni az árakat a budapesti történelmi fürdőkben. A társaság nettó árbevétele 2022-ben 16,2 milliárd forint volt, míg az idén várhatóan meghaladja a 21 milliárdot – írta a vg.hu.

(Fotó: Wikipedia, Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK