Zöldmánia

Példát mutatnak a hollywoodi sztárok

Bella Ramsey, a Trónok harca sztárja Zöld Lovag lett, és vállalta, hogy nem repül magángéppel a forgatásaira.

A Trónok harcából és a The Last of Usból ismert Bella Ramsey csatlakozott a brit művészeti szakszervezet, az Equity környezetbarát kezdeményezéséhez, amivel fenntarthatóbbá akarják tenni a filmek és tévéműsorok gyártását. A Zöld Lovag elnevezésű záradékot többek között Stephen Fry humorista, Ben Whishaw (James Bond-filmek) és Tom Burke (Strike) színész is aláírta.

Ezek a filmesek vállalják, hogy nem repülnek magángépekkel a forgatásokra, és viszik magukkal a saját kulacsaikat, kávésbögréiket . Tom Burke abban bízik, mindez elindít egyfajta változást a filmforgatási kultúrában is, szerinte ugyanis az egész iparágnak át kell értékelnie, hogy mi az, ami igazán fontos.

„Az, hogy az emberek magánrepülőgépen akarnak utazni, státuszszimbólum, ami nemcsak abból fakad, amiért színészként megjelenünk, hanem a médiából is. Ehelyett egy kicsit felnőttesebben kellene hozzáállnunk a dolgokhoz, különösen, ha hangot akarunk adni a fenntarthatóságnak” – fogalmazott az Edinburghi Tévéfesztiválon.

Bella Ramsey szerint zöldprogram örvendetes változásokat hoz majd a filmiparban. Úgyhogy színésztársaival együtt azt is vállalta, hogy több húsmentes ételt fogyaszt, az öltözők közös használatúak lesznek, repülőgép helyett lehetőség szerint vonattal közlekedik, és lead a kényelmi kéréseiből – írta az telex.hu.

(fotó: Instagram)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK