Zöldmánia

Eltűnhet egy népszerű gyógyvízmárka?

Tiszajenőn négy gyógyvizes kút található, és az itt feltörő keserűsós vizeket ivókúrához használják. A tiszajenői gyógyvíz Mira vízként ismert.

Enyhe hashajtó, béltisztító hatású, eredményesen alkalmazható fogyókúra kiegészítésként, hiszen ennek a hatására nemcsak fogyás következik be, hanem az elhízás mellékhatásaként jelentkező cukorbetegség és magas vérzsírszint csökkentése is elérhető.

Tehát kifejezetten jó gyógyvízről van szó, azonban viharfelhők gyülekeznek a több mint 100 éves múltra visszatekintő gyógyvízmárka felett. Az utóbbi időben a tiszajenői palackozóüzemben mintegy tízen dolgoztak. Nemrég öt embernek felmondtak, mert a palackozást a gyöngyösi cég áthelyezte a parádsasvári üzemegységébe. Ma már csak annyi főt foglalkoztat a társaság, amennyien a vízkivételnél és a szállításnál tevékenykednek.

Az elbocsátásoknak az az oka, hogy manapság már nincs akkora kereslet a Mira és a Mira Baby gyógyvizekre, mint régebben. Emiatt kényszerültek költséghatékonysági intézkedések bevezetésére. A cég részéről egy ennél aggasztóbb ok is elhangzott, ez pedig a térséget érintő csapadékhiány. A Mira vizet ugyanis alig pár méteres mélységből hozzák felszínre, amely az agyagos földből kioldódó ásványi sókkal dúsított, és ez teszi a vizet gyógyhatásúvá. Ha pedig eső, nincs Mira gyógyvíz sem – írta a szoljon.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK