Zöldmánia

Új fejlesztés a Coca-Colától

A Coca-Cola Magyarország több, a körforgásos gazdaság témájával foglalkozó online tananyag fejlesztését tervezi.

Napjaink fogyasztói társadalmának egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság: az egyéni túlfogyasztás magával hozza a globális túltermelést, ami a népességnövekedéssel párosulva napjaink legnagyobb megoldásra váró problémáját eredményezi. Termeléskor és fogyasztáskor rengeteg anyagot használunk fel, a termékek zömét nem helyben használjuk fel, ezért jelentősen megnő a szállítási és csomagolási igény. A helyi árucikkek sok esetben kiszorulnak a piacokról, az emberek jelentős része pedig nagy áruházláncokból szerzi be a termékeket.

A Coca-Cola Magyarország elkötelezett a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás mellett, ezért a mostani bevezető anyag után több, a körforgásos gazdaság témájával foglalkozó online tananyag fejlesztését is tervezi a Pannon Egyetem Nagykanizsa – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ oktatói közreműködésével, ezzel is hozzájárulva az #énjövőm platform felhasználói és a fiatalabb generáció szemléletformálásához.

A cég #énjövőm oktatási platformján 2018 óta elsősorban önismerettel és készségfejlesztéssel kapcsolatos tananyagokkal találkozhattak a felhasználók. Mára azonban jócskán szélesedett a paletta: az önismerettel, időgazdálkodással, projektemedzsmenttel és üzleti tervezéssel foglalkozó tananyagok mellett jogi, pénzügyi és adózással kapcsolatos tananyagok is helyet kaptak az online modulok között. 2022-ben az élelmiszer-pazarlás megelőzését segítő oktatási modul is bekerült az ingyenesen elérhető kínálatba. Ezt az utat folytatja a most publikált modul.

A program szeptember 29. és november 30. között nyereményjátékkal is ösztönzi a regisztrált felhasználókat új és hasznos tudások elsajátítására. Akik ebben az időszakban legalább három ingyen elérhető oktatási modult elvégeznek, sorsoláson vesznek részt, amin iPad 9 táblagépet vagy 30 napos tanár nélküli online angolnyelv-tanfolyamot nyerhetnek.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK