Zöldmánia

Így lesz egyre zöldebb Újpest

Az Újpesti Piac és az Egek Királynéja Nagytemplom között új találkozási pont és relaxpark készül néhány napon belül, sok zöld várható a területen.

A TÉR-KÖZ pályázatnak köszönhető új közpark 9000 négyzetméteren valósult meg, amiből több mint 5000 négyzetmétert fű borít, 770 négyzetméteren virágok és cserjék gyönyörködtetik a szemet, levendula és rózsafajok illatoznak majd, de több mint 120 új fát, köztük juhart, díszcseresznyét, hársfát, platánt is kiültettek.

A zöld mellett a régi főtér hangulatához illeszkedő padokkal, egyéb ülőalkalmatoságokkal, sakkasztalokkal, ivókutakkal, vízjátékkal és napvitorlákkal is várja majd látogatóit a park, bár ez utóbbiakat főleg tavasszal lehet majd igazán élvezni, csakúgy, mint a rengeteg zöldet és a reménybeli árnyékot.

Megújul a terület közvilágítása, az önkormányzat pedig térfigyelő kamerákat is telepít, hogy a park látogatói biztonságban érezhessék magukat. Ezenfelül tavasszal a templom mellett várhatóan megkezdődik egy óriási játszótér kialakítása, és a Főtér-park után Újpest további zöldítést is tervez – írta az enbudapestem.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK