Zöldmánia

Új minierdő lett Budapesten

A XII. kerületben immár a harmadik Mijavaki-erdőt adták át a GreenGo két éve indított Gurulj a fákért! Támogatói Programjának keretében.

A japán botanikus, Mijavaki Akira módszerét követve álmodta meg a GreenGo a 2021-ben indított, a felhasználói aktív közreműködésére épülő erdősítési projektjét. Ennek célja, hogy nagyvárosi környezetben, alig pár tíz négyzetméteren, az átlagosnál rövidebb idő alatt hozzanak létre olyan zöldterületeket, amelyek néhány év alatt valódi erdővé válva teszik élhetőbbé a környezetüket, jobb, tisztább levegőt biztosítva az ott élőknek. A kezdeményezés keretében folyamatosan olyan helyszíneket keresnek Budapesten, ahol ökológiailag hasznos társulásokkal javíthatók a természetes viszonyok.

Ezúttal összefogva a Főkerttel és a Hegyvidéki Önkormányzattal 180 darab fával a XII. kerületben egy 45 négyzetméteres területen hoztak létre új Mijavaki-erdőligetet. Ezt megelőzően Ferencvárosban a Lenhossék utcában és a II. kerületben az Erdélyi János téren valósult meg ezeknek az erdőknek a telepítése.

Az erdősítés folytatódik a 10 millió Fa csapatával együttműködésben. A vállalat arra biztatja a felhasználóit, hogy csatlakozzanak a programhoz. Guruljanak minél többet a fákért, egy zöldebb és fenntarthatóbb jövőért. Minden vezetéssel töltött perc után mindössze 1 forinttal fizetnek többet, amihez a vállalat is hozzáteszi a maga részét. Minden szakasz összesítésekor a résztvevők által közösen megtett kilométerek után a GreenGo is bedob 1-1 forintot, így hizlalva tovább a perselyt, amelyből újabb facsemetéket vásárolnak.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK