Zöldmánia

Díjat kapott a Gorenje

Nemzetközi fenntarthatósági minősítést, EcoVadis ezüstérmet kapott a Gorenje, amely ezzel a világ legzöldebb vállalatai közé került.

Az EcoVadis minősítés a vállalati világ vezető fenntarthatósági szabványaként ismert, amely jó néhány kritérium, például a környezetgazdálkodás, a munkaügyi gyakorlatok és az etikus üzleti magatartás alapján értékeli a vállalatok fenntarthatósági erőfeszítéseit. Az elnyert ezüstéremmel a Gorenje és az anyavállalata, a Hisense Europe fenntarthatósági stratégiáját méltatták, amely öt kulcsfontosságú területre összpontosít: a környezetvédelem, a fenntartható termékek és ellátási láncok kialakítása, a társadalmi felelősségvállalás, valamint az új, fenntartható üzleti modellek bevezetése.

A Gorenje fenntarthatósági törekvéseinek kiemelt eleme az energiafogyasztás minimalizálása, amely mind az irodai munkavégzés, mind a háztartási gépek előállítása és szállítása során érvényesül. A vállalat a megújuló energiaforrások, így a napelemek széles körű alkalmazásával biztosítja a nagymértékű áram-előállítást, amelyet folyamatosan optimalizál annak érdekében, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomát.

A vállalat hazai, tudatos környezetvédelmi akcióinak is köszönhetően az anyavállalat jelentős előrelépéseket tett az elmúlt öt évben Európában: a vízfogyasztást 38, az áramfogyasztást pedig 24 százalékkal csökkentette.

A Gorenje a termékgyártás minden szakaszában törekszik a fenntarthatóságra, így célja, hogy a gyártás során keletkező hulladékokat nagymértékben újrahasznosítsa. A vállalat tervei szerint 2024-ig a keletkező hulladékok 96 százalékát újrahasznosítják, emellett 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásokat használnak majd.

A termék-előállítás más folyamatait is áthatja a fenntarthatóságra törekvés: mivel a Gorenje termékei 160 országban és régióban kaphatók, ezért elsődleges a fenntartható szállítás előmozdítása és ellátási láncok fokozása. A termékekben felhasznált anyagokra is figyelnek a vállalatnál: a Gorenje nagy háztartási készülékeinek 90 százaléka újrahasznosítható, lebomló anyagokból készül, ráadásul minden esetben szigorú teszteknek vetik alá az összes terméket annak érdekében, hogy növeljék az élettartamukat és a tartósságukat. Mindemellett a pótalkatrészek elérhetősége és a termékek könnyű szervizelhetősége is biztosított.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK