Zöldmánia

Megválasztották az év női autóját

Nem véletlenül nőnapon hirdettek eredményt a Női Világ Év Autója versenyen, amelyen a világ öt kontinensének 43 országából 63 újságírónő szavazatott.

A rangsor összeállítása során először hat kategóriában választották meg 2023 legjobb autóit az 59 jelölt közül, majd a kategóriaelsők közül az abszolút nyertes lett az idei év legjobb női autója.

Az egyes kategóriák első helyezettei: Kia Niro (A legjobb városi autó), Jeep Avenger (A legjobb családi SUV), Citroën C5 X (A legjobb nagyautó), Nissan X-Trail (A legjobb nagy SUV), Audi RS 3 (A legjobb sportautó), Ford Ranger (A legjobb terepjáró).

A szavazás második fordulójában a kategóriák első helyezettjei közül a Kia Nirót választotta a zsűri az abszolút győztesnek, azaz 2023 legjobb női autójának.

A zsűri elnöke és tagjai elmondták, hogy nem volt könnyű a döntés, de a Niro megérdemelten nyert. Az eredményhez hozzájárult a modell széles hajtásláncválasztéka, sokoldalúsága, kényelmes és tágas utastere. Praktikus városi autónak tartják a modellt, amelyet jó vezetni, az ára vonzó és a fogyasztása is kedvező – írta a villanyautosok.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK