Zöldmánia

Új közösségi tér nyílt fiataloknak

A Greenpeace támogatásával a budapesti Margit-negyedben nyitotta meg kapuit a Bolygó.

Az új hely egy olyan találkozási pont a fővárosban, ami környezetvédelemmel, művészetekkel, kultúrával és aktivizmussal kapcsolatos programoknak ad majd otthont. Ingyenes eseményekkel várja azokat, akik a zöldközösség részévé szeretnének válni, hogy tehessenek a klíma- és ökológiai válság megoldásáért. A Bolygó megnyitásában fontos szerepe volt a II. kerületi önkormányzatnak, az általuk indított városrehabilitációs projekt sikere is, hogy közösségi tér nyílik egy régóta üresen álló üzlethelyiség helyén.

A Bolygó egy nemzetközi projekt része a svéd Fryhuset és a Greenpeace együttműködésében. A projekt célja, hogy minél több fiatal minél aktívabban vegye ki a részét a klíma- és ökológiai válság leküzdésében. A közösségi hely segíteni fogja a zöldügyek iránt érdeklődő fiatalokat abban, hogy hatással legyenek korunk egyik legfontosabb jövőbeli kérdésére. Ehhez Budapest mellett világszerte hat helyen biztosít a projekt fizikai teret is: Svédországban, Örményországban, Kamerunban, Dél-Afrikában és Kenyában.

A Bolygóban a környezetvédelem, a művészetek, a kultúra, és az aktivizmus és különböző társadalmi ügyek találkoznak ingyenes programok formájában. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a hasonló gondolkodású emberek jobban kapcsolódjanak egymáshoz. Ennek nem csak az elméleti hátterét biztosítja majd a közösségi hely, hanem a Bolygó műhelyében tartott workshopokon gyakorlati tapasztalatokat és tippeket is lehet kapni egy fenntarthatóbb élethez.

A Bolygó ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és egyik célja, hogy felkészítse a fiatal generációt a klíma- és ökológiai válság leküzdésére. A közösségi tér Bolygó programjai között helyet kap az aktivizmus, tartanak drámás foglalkozást a társadalmi értékekről, rendeznek premier előtti filmvetítést és lesz szabadegyetem a biodiverzitásról. További programokat a hely honlapján, vagy Facebook-oldalán lehet találni.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK