Zöldmánia

Így védi a környezetet a Wolt

A Wolt upcycled termékek között tornazsák, shoppertáska és négy méretben elérhető kutyakabát is megtalálható, az eladásokból befolyt összeget pedig civil szervezetek támogatására fordítják.

A házhoz szállító cég platformján keresztül országszerte több ezer futárpartner vállal kiszállítást biciklivel, motorral vagy autóval. Havonta több száz leselejtezett futártáska és -kabát kerül vissza a raktárba, amelyek a rendeltetésszerű használatra már nem alkalmasak, viszont tartós, minőségi anyagból készültek, így könnyen felhasználhatók új termékek előállításához.

A hulladékcsökkentés a cég globális fenntarthatósági törekvéseinek egyik meghatározó eleme: országainak közel fele csatlakozott már a futártáskák újrahasznosítását koordináló nemzetközi programhoz, köztük Magyarország is.

A leselejtezett felszerelésekből készült termékeket egy magyar műhely, a kmbike munkatársai készítik. Először a raktárban átválogatják és darabokra bontják a futárok által visszahozott felszereléseket, táskákat és kabátokat. A ponyvából készült futártáskáknak körülbelül a 40 százaléka újrahasznosítható, azonban cél, hogy a leselejtezett anyagok minél nagyobb részét meg lehessen menteni és ismét felhasználni. A még használható táskadarabokból és a kabátokból ezután dupla tisztítást követően, saját szabásminta alapján, nagyjából egy-két óra készülnek el a hátizsákok, oldaltáskák és kutyakabátok.

Az Upcycled termékek korlátozott számban a Wolt Market Keleti üzletben vásárolhatók meg, az eladásokból befolyt összegből pedig három civil szervezet részére adományoznak élelmiszereket és egyéb termékeket: az állatmenhelyeket segítő Hangya Közösség Alapítvány, a rászorulóknak ételosztást szervező Heti Betevő, valamint a hajléktalan és lakhatási szegénységben élő embereket támogató Utcáról Lakásba Egyesület – írta a noizz.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK